Evertsenplein 74
3221 BL HELLEVOETSLUIS
Openingstijden
Ma: | 12.00 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 21.00 uur |
Za: | 09.00 - 18.00 uur |
Zo: | 12.00 - 17.00 uur |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Het herfstseizoen is aangebroken. Hoewel de dagen korter en kouder worden, is het ook een tijd van echt genieten. De pracht van herfstkleuren, herfstgeuren en herfstsmaken vindt u overal om u heen. Zoals de goud-geel en rood-oranje verkleurde blaadjes aan de bomen tijdens een boswandeling. De geur van geroosterde hazelnoten, van gebakken appeltaart, gestoofde peertjes met kaneel en de smaak van donkere chocolade, vlierbessen, pompoenen, heerlijke likeuren, port en rode wijnen. Typische kleuren, geuren en smaken tijdens de herfstperiode. Om al in de herfstsfeer te komen, heeft úw topSlijter een top 5 typische herfst drankjes samengesteld. Geniet van deze herfst!
Een heerlijk spicy thee met Whiskey, daar wordt u lekker warm van tijdens de koudere herfstdagen.
Ingrediënten:
● 1 cm verse gember
● 2 kardemom peultjes
● 3 peperkorrels
● 1 kruidnagel
● 1 tl nootmuskaat
● steranijs
● ½ vanillestokje
● kaneelstokjes
● kaneelpoeder
● 500 ml melk
● zakje zwarte thee
● 2 el honing
● 150 ml Paddy Old Irish Whiskey
Zo maakt u het:
Snij de gember in 4 stukjes en kneus de kardemom peultjes. Doe dit, samen met de peperkorrels, de kruidnagel, de nootmuskaat en 1 steranijs in een theefilter. Snij het vanillestokje open. Doe 400 ml melk in een pannetje en voeg het filter met de kruiden, 2 kaneelstokjes, het vanillestokje en het theezakje toe. Verwarm dit 5 min, maar laat het niet koken. Neem 2 grote mokken en schep hier een flinke lepel honing in. Haal het filter, het theezakje en de stokjes uit de melk, giet dit door een zeef doe terug in het pannetje. Schenk hier de Whiskey bij en verwarm nog heel even door en verdeel vervolgens over de 2 grote mokken. Schuim de resterende melk op en verdeel het schuim over de mokken. Garneren met een snufje kaneelpoeder, een kaneelstokje en steranijs.
Vlierbessen kunnen meestal in september geplukt worden, waarna u er heerlijke en gezonde vlierbessensap van kunt maken. Mocht u hiervan een aantal flessen hebben en niet goed weten wat u er allemaal mee kunt maken, dan is dit zonder twijfel het lekkerste recept!
Ingrediënten:
● crushed ijs
● limoen
● Boomsma Vlierbessen Likeur
● 1 flesje Fever Tree Ginger Beer
● 250 ml vlierbessensap
● takjes rozemarijn
Zo maakt u het:
Vul 2 glazen met een handje crushed ijs. Snij de limoen doormidden en knijp wat sap in de 2 glazen. Giet in ieder glas een barmaatje (20-40 ml) Boomsma Vlierbessen Likeur. Verdeel vervolgens het flesje gemberbier en de vlierbessensap over de glazen en garneer met een takje rozemarijn.
Stoofpeertjes zijn onlosmakelijk verbonden met de herfst. Voor dit recept moet u even geduld hebben, maar dat wordt ruimschoots beloond!
Ingrediënten:
● 4 stoofpeertjes
● 4 el rietsuiker
● 200 ml Kopke Fine Ruby Port
● ½ citroen
● kaneelstokje
● steranijs
● kruidnagel
● ijsblokjes
● Kavalan Classic Single Malt Whisky
● sinaasappel
Zo maakt u het:
Schil de peertjes en snij in 4 delen. Karameliseer de stoofpeertjes in een pan met de suiker en de port. Doe dit in een afsluitbare pot, samen met het sap van een halve citroen, het kaneelstokje, steranijs en de kruidnagel en zet 2 dagen afgesloten in de koelkast. Neem 2 cocktailglazen en doe hier 2 ijsblokjes in. Giet in ieder glas een barmaatje Whisky. Zeef het sap en verdeel over de glazen. Garneren met een schijfje sinaasappel en een partje peer.
Door pompoen toe te voegen aan de klassieke Pina Colada, ontstaat een echte herfst-cocktail. Griezelig lekker tijdens Halloween!
Ingrediënten pompoen siroop:
● 4 el rietsuiker
● 150 ml water
● flespompoen
● 1 cm verse gember
● kaneelstokje
Zo maakt u het:
Schil en snij de pompoen in blokjes en de gember in 4 stukjes. Breng in een pannetje het water en de suiker aan de kook. Voeg hier de pompoen, gember en het kaneelstokje aan toe. Als de pompoen zacht is geworden het kaneelstokje eruit halen en pureren met een staafmixer. Goed zeven en het sap in een afsluitbare pot in de koelkast zetten.
Ingrediënten cocktail:
● 60 ml Malibu Coconut
● 100 ml ananassap
● 60 ml kokosroom
● limoen
● 30 ml pompoen siroop
● ijsblokjes
● kaneelpoeder
Zo maakt u het:
Neem 2 glaasjes en doe in ieder glas 2 ijsblokjes. Pers de limoen en doe het sap in een shaker en voeg de Malibu, het ananassap de kokosroom en de pompoen siroop toe en shake het even goed door. Verdeel over de glaasjes en garneren met een snufje kaneelpoeder.
Wat smaakt er lekkerder op een winderige, koude herfstdag dan een mok chocolademelk? Een mok chocolademelk met Baileys, slagroom en hazelnoten natuurlijk! Met dit recept komt u de herfstdagen wel door.
Ingrediënten:
● 500 ml melk
● 120 gr pure chocolade (70%)
● 4 tl honing
● 60 ml Baileys
● 60 ml Frangelico
● 100 ml slagroom
● 100 gr hazelnoten
● cacaopoeder
Zo maakt u het:
Hak de hazelnoten fijn en rooster deze 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Klop de slagroom. Verwarm de melk in een pannetje maar laat het niet koken. Breek de chocolade in stukjes. Haal de pan van het vuur en roer de honing en de chocolade tot deze gesmolten zijn. Neem 2 grote mokken en verdeel hierover de Baileys en Frangelico. Giet de warme chocolademelk in de mokken tot ongeveer ¾ deel. Vul de mokken aan met slagroom en bestrooi flink met de geroosterde hazelnootjes en een beetje cacaopoeder.