Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Breur
Evertsenplein 74
3221 BL HELLEVOETSLUIS

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: 12.00 - 17.00 uur

Breur úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Kip in champignonsaus met Country Lane Reserve Chardonnay! (4 pers.)

19 januari 2023

Kip… het meest veelzijdige stukje vlees. En dat klopt! U kunt zoveel kanten op met kip. Kip hoeft niet alleen met appelmoes maar kan met zoveel verschillende soorten saus gegeten worden. Maak het eten van kip net wat gevarieerder met champignonsaus en een scheutje Country Lane Reserve Chardonnay. Lekker én makkelijk!

Kip in champignonsaus - Country Lane - Reserve Chardonnay - uw topSlijter


Dit heeft u nodig:

·        Fles Country Lane Reserve Chardonnay

·        4 stukken kipfilet (plat gesneden)

·        1 zak krieltjes 

·        Bloem

·        Peper

·        Zout

·        Olijfolie

·        250 gr witte champignons

·        2 rode uien

·        Rozemarijn

·        Peterselie

·        340 ml kippenbouillon

·        125 ml kookroom

·        Boter

Voorbereiding
Snijd de kipfilet door de helft en breng op smaak met een snufje peper en zout (doe dit ook met de eventuele krieltjes). Haal de stukken kipfilet door de bloem. Snijd de champignons in plakjes en snijd de rode uien, rozemarijn en peterselie fijn.

Bakken maar!
Giet een beetje olijfolie in een pan en bak de kipfilet bruin en haal uit de pan. (Mocht u er krieltjes bij willen eten, bak deze dan in een andere pan goudbruin).

Bak de champignons vervolgens bruin in dezelfde pan als waar de kip in gebakken is. Voeg hier de gesneden rode uien en rozemarijn aan toe en bak nog circa 3 minuten. Voeg hier een scheut Country Lane Reserve Chardonnay aan toe met de kookroom, de kippenbouillon en 2 eetlepels boter. Roer de saus goed door. Is de saus nog te dun? Voeg er dan wat bloem of Maizena aan toe en roer weer goed door tot de saus glad is.

Pak een bord en schep op! Eet smakelijk!

 



« Terug