Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Breur
Evertsenplein 74
3221 BL HELLEVOETSLUIS

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: 12.00 - 17.00 uur

Breur úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Vanaf € 50,00 bezorgen wij gratis in Hellevoetsluis. 

Onder de € 50,00 betaald u € 2,50 bezorgkosten.

Wilt u buiten Hellevoetsluis laten bezorgen neemt u dan even contact op voor de bezorgkosten.

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Bushmills Honey

(0,0 / 5)
Bushmills Honey
Een zoete whiskey met een duidelijke honingsmaak. De aroma’s van deze whiskey bestaan uit rode appels, peren en gezoete granen. Met een heerlijke nasmaak van de whiskey is hij gematigd zoet en smaakvol. Hierdoor is de whiskey vooral bij jongeren bekend als shot.

Er zijn diverse hoge kwaliteit whiskey's van dit bekende Ierse merk. ( Original. Black, 1608 en 21 Years )

De Bushmills whiskey is de oudste whiskey ter wereld. De stokerij die werd gevestigd in de plaats Bushmills, kreeg van King James I in 1608 een licentie om te distilleren. Pas in 1784 werden ze een geregistreed handelsmerk. Na tientallen moeilijke jaren kochten de Ierse zakenmannen Jame McColgan en Patrick Corrigan uit Belfast in 1880 het bedrijf, en werd zo een goed draaiende zaak. Door deze ontwikkeling konden ze op meerdere plekken in Ierland gaan distilleren. De originele gebouwen van Bushmills werden in 1885 getroffen door een verwoestende brand, maar de distilleerderij werd snel weer opgebouwd.

In 1890 maakte de distilleerderij, geopereerd door de S.S. Bushmills, een reis over de Atlantische Oceaan om Bushmills whiskey’s te leveren in Amerika. Ze werden in Philadelphia en New York gevestigd, voordat dat ze nog mondialer gingen in Singapore, Hong Kong, Shanghai (China) en Yokohama (Japan). Vroeg in de jaren negentig was de Verenigde Staten een belangrijke industrie voor Bushmills. De “ American Prohibition” had een grote opkomst en werd een groot gevaar de Ierse whiskey’s, maar Bushmills wist te overleven. Wilson Boyd, toenmalig directeur van Bushmills, voorspelde de ondergang van Prohibtion en had veel winkels met whiskey die klaar waren om te exporteren.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf overgenomen door Isaac Wolfsen en in 1972 werd het weer gekocht door de Ierse distilleerders. Dat betekende dat de Ierse distilleerders controle kregen over de productie van alle Ierse whiskey’s. In 2005 werd het bedrijf verkocht aan Diageo voor maar liefst 200 miljoen euro . Dat is een groot bedrijf die meerder bekende dranken onder hun hoede heeft, zoals Smirnoff en Johnny Walker. Diageo begon ook een groot reclamecampagne voor de Bushmills whiskey om het merk bekender te maken op de markt.
.
€ 24,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
35% vol
Soort likeur
Whiskylikeur
Kleur
Goudgeel.
Geur
De geur van rode appels, peren en graan.
Smaak
Warme, zoete overduidelijk honingsmaak.
Afdronk
De zoetheid blijft hangen.
Serveren
Heerlijk puur, maar ook bekend als 'shot'.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review