Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Breur
Evertsenplein 74
3221 BL HELLEVOETSLUIS

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: 12.00 - 17.00 uur

Breur úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Lentekriebels

LENTEKRIEBELS!

Iedereen kent ze en iedereen wordt er blij van:

LENTEKRIEBELS!

Het is eindelijk lente en daar krijgen we de kriebels van. Kriebels om naar buiten te gaan, kriebels om het huis schoon te maken en kriebels om gezellig met vrienden af te spreken. Typische voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de lenteschoonmaak en rokjesdag!
De grote vraag is of deze kriebels echt bestaan of is het slechts een uitdrukking voor een mooie lentedag? Hoe zit dat nu precies met die lentekriebels en waar komen ze vandaan?Vlinders in de buik

Lentekriebels zijn nooit helemaal wetenschappelijk bewezen maar volgens Canadese onderzoekers voelen mensen zich het beste op een zonnige, droge dag met een temperatuur van 20 graden Celsius. Deze dagen komen het meest voor in de lente. Ook heeft onderzoek aangetoond dat veel nieuwe relaties ontstaan in de lente. Mensen zijn vrolijker, meer ontspannen en hebben behoefte aan menselijk contact. Buiten lopen overal pasgeboren dieren; wie krijgt hier geen vlinders van in de buik? Daarnaast maakt zonlicht vitamine D aan in ons lichaam wat ervoor zorgt dat we veel meer energie krijgen om dingen te ondernemen en ook onze stemming wordt hierdoor positief beïnvloedt. Dus hoe meer zonlicht, hoe meer lentekriebels!

Licht, lucht en lente!

Intussen hebben we al een paar mooie, zonnige dagen gehad en we kunnen niet wachten tot de zon zich weer laat zien. Jurkjes aan, korte mouwen en naar buiten. We willen licht, gezelligheid met vrienden en dat kan het beste op een zonnig terras met een heerlijke, frisse wijn of een koel biertje. Ook onze smaak wordt bepaald door de lentekriebels. Weg met de stampotten, het is tijd voor lichte maaltijden. De lente staat voor frisheid! Wat denkt u van een frisse, fruitige Chardonnay! Of nippen aan een licht goudgele Pinot Gris en gekoelde Pinot Blanc. Maar ook een heldere en frisse Tempranillo smaakt heerlijk in de lentezon! Helemaal met gerechten waar je de kriebels van krijgt. Dan bedoelen we natuurlijk: lekkere trek. Met de juiste combinatie komen de lentekriebels vanzelf!
Wilt u ook de Lente op uw bord? Klik dan hier voor een paar overheerlijke wijn-spijs combinaties van úw topSlijter.